Clients

Office/Commercial | DDFH&B Office Fitout

Address:                     Christchurch Place
Date of Project:         2014
Client:                        DDFH&B Advertising Group
Project Size:               1,200 sq.m.

The buildings in Christchurch Place date to the early 80’s and, unusually, turn their backs to the street. Entrance to each unit is via the central courtyard and, other than a gesture of vague­ly mimicking the tower and roof windows of Christ Church Ca­thedral, the development virtual­ly ignores its surroundings. Our client is a major advertising firm and wanted not only to redesign the interiors but also to estab­lish more of a presence on the street. The unique setting was a clear direction to celebrate Christ Church and we wanted to create a number of relation­ships with the building. Using glass to reflect from the outside and to frame views of the Cathe­dral from the inside was a fairly logical approach. We broke the orthogonal geometry of the ex­isting cluster of buildings to ac­knowledge more clearly the Ca­thedral. The entrance has been moved to the corner from the in­ner courtyard and the architec­tural treatment